Hopp til hovedinnhold
Frode Iversen
Onsdag
28.02.24

Stolt historie og lovende fremtid

Gjøvikregionens kraftfulle næringsliv har sine røtter i innovasjon. Satsingen på kunnskap og utvikling skaper et industrielt og teknologisk fellesskap som kontinuerlig vokser og inspirerer til løsninger på globale utfordringer.

Hva gjør at noen kommer raskt i gang? At noen unngår fella som andre tråkker i? Noen blir seriegründere mens andre «feiler»? Finnes det en metodikk som kan bidra til at prosjekt lykkes? Industrimiljøet på Raufoss tar arbeidsmetodikken ut i verden som «garanterer suksess».

Med 250 år samlet erfaring, har en gruppe pionerer via Katapulten på Raufoss, satt som mål å utvikle en modell for økt industriell verdiskaping, basert på internasjonal spisskompetanse fra tidlig 70-tallet innen automatisert vareproduksjon.

«Ekspert-gruppa» med rundt 20 personer, går metodisk til verks gjennom teori kombinert med relevant erfaring «fra gulvet og opp». De som har gått i skoa. Med seg har de kunnskap og kompetanse om kvalitetssikrede modeller som har vist seg svært effektive.

Tom Wasenden og Roger Øversveen er to av disse. Med erfaring fra tidlig 80-tallet og hele verden som arbeidsplass et helt yrkesaktivt liv, bistår de nå pensjonerte kara norske industribedrifter med ambisjoner om økt vekst og eksport, basert på prinsippene fra Raufoss-industrien. Slik bidrar Gjøvikregionen til økt norsk eksport.