Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Tirsdag
19.03.24

Studenter og næringsliv: Et avgjørende samspill for videre vekst

Koblingen mellom regionens utdanningsinstitusjoner og næringsliv, er en viktig suksessfaktor for Gjøvikregionen. Denne koblingen har høy prioritet, hele året.

NTNU Gjøvik og Fagskolen Innlandet er to store utdanningsinstitusjoner i regionen. Studentene ved de to skolene er svært attraktive for regionens næringsliv.

Det jobbes aktivt med å lage møteplasser og gjennom året er det en rekke arrangementer for at studentene skal kunne gjøre seg kjent med mulighetene her i regionen.

Et av de største arrangementene er Næringslivsdagen som arrangeres av Gjøvik kommune og Gjøvikregionen Utvikling. Det er en viktig møteplass for lokalt næringsliv og studenter, hvor over 50 bedrifter og over 600 studenter finner sammen.

«Speed-dating»

Industrien arrangerer blant annet «speed-dating» for bedrifter og studenter. Et arrangement hvor studentene får muligheten til å bli bedre kjent med bedriftene som holder til i regionen og hvilke jobbmuligheter som foreligger hos dem.

Studentene selv er også aktive i arbeidet med å komme tett på virksomhetene i regionen. Et godt eksempel er studentrådet på Fagskolen Innlandet. Årlig arrangerer de sin helt egne karrieredag, hvor virksomheter i regionen blir invitert til skolen for å vise frem hva de har å by på.

Skal man lykkes med videre vekst i regionen er samspillet avgjørende. Aktørene i Gjøvikregionen er derfor svært opptatt av å jobbe for at studentene her skal trives og bli værende i regionen også etter endt utdanning.

Regionen har unike kunnskaps- og kompetansemiljøer som legger grunnlag for mange attraktive og spennende arbeidsplasser.