Hopp til hovedinnhold
Lotte Kildeborg
Tirsdag
02.01.24

Hunton og Isiflo henter millioner

Hunton Fiber AS og Isiflo AS får til sammen nesten 26 millioner fra Forskningsrådet til forskningsbaserte innovasjonsprosjekter.

26 millioner til Gjøvikregionen

Forskningsrådet har nå tildelt 494 millioner til 39 forskningsbaserte innovasjonsprosjekter i bedrifter i hele landet. Kunstig intelligens, bærekraftig omstilling og effektivisering, og grønt skifte er gjennomgående i mange av prosjektene som nå får støtte.

Det er innstilt fire prosjekter i Innlandet og to av disse er to store industribedrifter i Gjøvikregionen: Hunton Fiber AS får 13,8 millioner til prosjektet «BioBoard - våtformede trefiberbaserte byggeprodukter» og Isiflo AS får 11,8 millioner til «Modulær prosess for fleksibel produksjon av komposittrørkoblinger».

Om støtteordningen

Dette er en åpen konkurransearena for næringslivet der forskningen skal ta utgangspunktet i bedriftenes egne strategier og behov. Prosjektene som nå får penger, skal sørge for at kunnskap og nye løsninger fra prosjektet blir tilgjengelige for flere. Prosjektene som får støtte skal utvikle nye eller forbedrede produkter, tjenester eller produksjonsprosesser.

Forskningsrådet mottok 194 søknader av høy kvalitet og stort innovasjonspotensial, totalt 39 av prosjektene får støtte. To av prosjektene er finansiert av Handelens Miljøfond.

Næringslivet er godt i gang med en historisk omstilling! Regjeringen vil legge til rette for at norske bedrifter i enda større grad kan gripe mulighetene som ligger i det grønne skiftet. Da er forskning og innovasjon viktig. Prosjektene som nå får støtte tar utgangspunkt i bedriftenes egne behov, og skal bidra til et grønnere og mer digitalisert næringsliv, sier næringsminister Jan Christian Vestre.