Hopp til hovedinnhold

(365) – Tre hundre og sekstifem

Følg med på det som skjer i Gjøvikregionen — hver dag!

Gjennom hele 2024 skal Gjøvikregionen vises frem. En ny post, hver dag, som bygger oppunder hvorfor regionen er stedet å bo, jobbe og leve.
20.07.24

Rambekkvika på Gjøvik er en perfekt plass for et bad i Mjøsa. Her finner du deilig vann å bade i, vaskeekte sandstrand, flunkende nytt lekestativ, flotte sittemuligheter, en fin volleyballbane, velfungerende toaletter og gode grillmuligheter. Her er alt lagt til rette for deilige sommerdager.

Se mer
19.07.24

Gjøvikregionen er full av flotte idrettsanlegg, et av disse er Søndre Land Idrettspark. Anlegget ligger idyllisk til vest for Randsfjorden og nord for Hov sentrum. Her er det godt tilrettelagt for aktivitet for både store og små.

Se mer
18.07.24

I Meieriparken på Eina kan du sole deg på gresssletta, nyte skygge under svale trær, hive deg uti vannet fra brygge eller bro og svømme ut til ei flott flytebrygge. Her kan du også hoppe på vanntrampoline. I umiddelbar nærhet til parken og badeplassen finner du Fjordgløtt Kafe og Landhandleri, som er et trivelig møtested på Eina. Her kan du nyte deilig mat og drikke.

Se mer
17.07.24

Sarah Engan Johansen valgte å bosette seg i Gjøvikregionen på grunn av nærheten det ga henne til de tingene hun ønsket. Her fikk hun mye hus for pengene, nærhet til jobb og aktiviteter for seg selv og barna og en drøss med andre muligheter tett på.

Se mer
16.07.24

Rett nord for Gjøvik sentrum ligger idylliske Bråstadvika. Dette er et nydelig sted som er perfekt for bading på varme sommerdager. Her kan du krumme tærne i myk sand på stranden og svale deg ned i Mjøsa. Her er det god plass for både store og små.

Se mer
15.07.24

Sillongen er ei perle i Vestre Toten kommune. Et flott sted for lek og moro! Her finner du mange aktivitetsmuligheter, blant annet golf, minigolf, turmuligheter og mye mer.

Se mer
14.07.24

På Bøverbru i Vestre Toten kommune ligger en populær badeplass som heter Holetjernet. Her er det masse folk om sommeren og det er ikke uten grunn. Vannet er nydelig, grillplassen er flott, toalettanlegget er tilgjengelig og det er gode parkeringsmuligheter. På toppen av det hele kommer stupetårn og volleyballbane! Kos deg på Holetjernet i sommer!

Se mer
13.07.24

Totenåsstien innbyr til et firedagers tureventyr i Gjøvikregionen. Turen går fra Lygnasæter Hotell til Evjua Camping i Totenvika ved Mjøsa. Totalavstanden fra start til mål er nesten 60 kilometer. Her kommer du tett på skogen, passerer flotte vann og tjern, samt spektakulær utsikt.

Se mer
12.07.24

Helt nede ved Mjøskanten i Østre Toten kommune finner du et sjarmerende tettsted som heter Kapp. Her er det så vakkert at du nesten tror du befinner deg midt i et postkort. Kapp har masse å by på! Blant annet Norges største sommershow, fine havner, museer, kunst, kafeer, restauranter, butikk og mye mer. Her har du alt du trenger og er nært alt annet.

Se mer
11.07.24

På østsiden av idylliske Einafjorden åpenbarer det seg en magisk badeplass. Den heter Engenstranda. Hvis du er av de som liker gressplen knyttet til herlig langgrunn sandstrand, så er dette stedet for deg. Et perfekt sted for bad, lek og moro.

Se mer
10.07.24

Showsommeren i Gjøvikregionen er full av muligheter for deg som vil ut å kose deg. Hvis du er glad i å le, er Totenslagere et show du bør besøke. Totenslagere er et humorshow med brådd, varme og flere hysteriske karakterer. De spiller sine show i bakgården på Fauno på Gjøvik i juli.

Se mer
09.07.24

Lyngstrand Camping i Søndre Land er en flott plass å tilbringe sommeren. Med sin fine plassering langs med Randsfjorden er det kort vei til ulike ting å finne på, både til vanns og til lands. Dette er også et sted som er veldig godt tilrettelagt for de minste.

Se mer
08.07.24

Steffensrudtjernet på Bøverbru er en flott plass for et forfriskende bad. For å komme til vannet, må du traske på en søt liten sti gjennom en frodig skog. Nede ved tjernet finner du en fin brygge å bade fra. Et flott sted for fine sommerdager.

Se mer
07.07.24

Quality Hotel Strand Gjøvik byr på mange muligheter, hotellet huser fasiliteter som er svært velkomne for både privatpersoner og bedriftskunder. Her finner du spa, restauranter, kurs- og konferanseavdeling, kino og mer til. Her kan du enkelt fylle en hel dag med innhold, uten å nødvendigvis gå ut døren.

Se mer
06.07.24

Kapp brygge er en flott plass for mat, moro og båtliv. Skibladnerbrygga er et vakkert skue i seg selv og mange legger inn en stopp der i løpet av sommeren for å nyte en is og utsikten over Mjøsa. Båtforeningen har også et flott anlegg her, i tillegg ligger det en flott restaurant helt nede ved vannet. Det er også her i dette området at Urbane Totninger spiller sine sommershow på Toten.

Se mer
05.07.24

Per-Erik Beck Bjørnback kommer opprinnelig fra Skien, men har bodd flere år på Gjøvik enn i hjembyen. Han kom hit først på grunn av en studiemulighet, deretter for å «finne hjem». Her har han funnet drømmejobben, etablert seg med familie og blitt veldig glad i alt regionen har å by på. Han berømmer regionen for nærhet og variasjonen i muligheter for å bo, jobbe og leve godt.

Se mer
04.07.24

I Totenvika i Østre Toten kommune finner du et bredt utvalg stier, skogsbilveier, bekkefar og grusveier. Perfekt for deg som liker stisykling. Naturen i Totenvika er slående vakker. Utsikten over Mjøsa og kulturlandskapet gjør dette til et godt besøkt område, spesielt om sommeren. For deg som ønsker en spennende sykkelopplevelse er dette et område med mange muligheter!

Se mer
03.07.24

Vakkert plassert ved Skumsjøen i Gjøvik kommune ligger DNT Osbakken. Der er det mulighet for mye moro, året rundt. Her kan du leie overnatting og booke aktiviteter hos DNT som tilrettelegger for lag, foreninger og bedrifter. I området rundt Osbakken er mulighetene mange. Et populært sted for bading, kanotur, gåtur, trening og mye mer.

Se mer
02.07.24

Brygga Gjøvik ligger like ved Skibladnerbrygga. Der er det god plass og mulighet til å spise god mat med fantastisk utsikt ut over Mjøsa. Hva er vel kulere enn et godt måltid og samtidig ha utsikt til verdens eldste dampskip i rutetrafikk? Brygga er lett tilgjengelig og nære sentrum. Dette gjelder om du kommer til Gjøvik med bil, båt, tog eller annet. Mange går eller sykler hit, for så å nyte mat og drikke på Brygga.

Se mer
01.07.24

En liten spasertur vest for Hov sentrum finner du eventyrlige Kråkvika. Dette er en herlig badeplass ved Randsfjorden som er skapt for fantastiske sommerdager. Her kan både små og store skape vidunderlige sommerminner sammen.

Se mer
30.06.24

Tallodden friområde er en koselig liten vik på Kapp, tilrettelagt for bading og rekreasjon. Her finner du en flott, grunn sandstrand/badekulp som passer perfekt for de minste barna. Det er også en helt ny lekeplass med huske, klatrestativ og sandkasse her. Her finner du også treningsapparater for de voksne. Parkeringsmulighetene er gode og sanitæranlegget er åpent hele sommeren.

Se mer
29.06.24

Fredvikafestivalen er av regionens største sommerfestivaler. I nydelige omgivelser langs med Mjøsa kan du nyte musikk, mat og drikke av høy kvalitet. Festivalprogrammet inneholder både up-and-coming artister og noen av de mest kjente i landet. Fredvikafestivalen er også opptatt av å være en møteplass som forener ungdom og voksne. Helt siden starten i 2018 har de lagt sjelen sin i å gjøre festivalen familievennlig for unge og samtidig mer erfarne festivalgjengere.

Se mer
28.06.24

2830-festivalen startet opp i 2014 med mål om skape en musikkfest midt i Raufoss sentrum. Siden oppstarten av mange av landets mest folkekjære artister og band vært innom! DDE, Di Derre, CC Cowboys, Odd Nordstoga, Staut, Vamp, Halva Priset, Hellbillies og selvfølgelige Vazelina Bilopphøggers er blant bandene som har toppet plakaten.

Se mer
27.06.24

Skibladner er en fantastisk båt og en av attraksjonene man er virkelig stolt av å ha i Gjøvikregionen. Dampskipet er verdens eldste som fortsatt er i drift i rutegående trafikk. Skibladner gir deg en unik mulighet til å oppleve Mjøsa fra vannet og er en attraksjon i seg selv å være om bord i.

Se mer
26.06.24

Inne i Raufoss Industripark i bakgården til bygning 5 har de siste fire årene blitt fylt med latter og moro av gjengen i Raufossrevyen. Revyen er drevet frem av kreative, lokale krefter på eget initiativ og på dugnad. Bakgården showet spilles i gir det hele en unik og spesiell ramme som må oppleves. På scenen får publikum servert humoristiske skråblikk på byen og bygdene omkring i regionen, samt musikalske krumspring av høy klasse.

Se mer
25.06.24

Rundt i Gjøvikregionen pågår det solide utbyggingsprosjekter. Et av de store og virkelig synlige er arbeidet i Parkgata på Gjøvik. Her reises nye, moderne kontorlokaler som er helt sentrale i den videre utviklingen av byen og regionen som attraktivt sted å bo, jobbe og leve.

Se mer
24.06.24

På Skreia satses det godt på idretten, der er det suverene muligheter for både små og store. Skreia idrettslag er et fleridrettslag som driver med fotball, håndball, volleyball, bueskyting, allidrett og friidrett. Idrettslaget eier sitt eget anlegg som inneholder blant annet helårs kunstgressbane og flerbrukshall.

Se mer
23.06.24

Den gøyale gjengen i Norsk Sceneskrekk har gjennom mange år satt opp den kjente forestillingen om «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» på Gjøvik. De har utviklet stykket hvert år og har alltid noen overraskelser på lur. Forestillingen får frem latteren hos både liten og stor, så den passer perfekt for hele familien!

Se mer
22.06.24

Det ble en ny folkefest på Fastland da verdenseliten i dødsing kom til Gjøvik. Det er stort at Døds Diving World Tour legger et av sine arrangementer til regionen. I samarbeid med lokale aktører ble det et flott arrangement for både store og små.

Se mer
21.06.24

Ditlevines Utsikt på Stenberg er en plass du så absolutt må stoppe innom her i regionen. Her kan du nyte suveren bakst og en kopp kaffe i historiske omgivelser. Utsikten er vakker og mulighetene i nærområdet er også mange. Kun et steinkast unna kafeen finner du Stenberg Friluftsmuseum!

Se mer
20.06.24

Det er ikke alle festivaler som kan skimte med band og besøkende fra alle verdens hjørner, men det kan Garasjefestival på Reinsvoll. Festivalen går over tre dager og opp mot 20 band bookes inn. Fellesnevneren for musikken som spilles er rock og metall. Det er paret Stian Amundsen og Anna Maria Gentili som er festivalarrangører og festivalområdet er hjemme på tomta deres!

Se mer
19.06.24

«Tid for Tømmer» er navnet på den årlige folkefesten i Hov i Søndre Land kommune. Festen pågår over to dager fylt med en spennende blanding av kultur, musikk og aktiviteter for folk i aldre. Et av de sprekeste arrangementene under dagene er motbakkeløpet "Fra Fjord til Helvete".

Se mer
18.06.24

HOFF er en ledende merkevare innenfor potetprodukter i Norge og har hovedkontoret sitt i Gjøvikregionen. HOFF Opphøgde er en av Norges sterkeste og best likte merkevare, med over 80% kjennskap! Det har vært en favoritt hos norske forbrukere siden lanseringen i 1985, og den største merkevaren innenfor pommes frites.

Se mer
17.06.24

De folkevalgte på Gjøvik har enstemmig vedtatt å innføre løpende barnehageopptak for tilflyttere i kommunen. Ordningen gir familier som ønsker å flytte til Gjøvik en barnehageplass når de kommer til kommunen, istedenfor at de må vente til neste søknadsrunde. Et flott vedtak for å øke boattraktiviteten i regionen!

Se mer
16.06.24

Peder Balke-Senteret i Østre Toten kommune er en fantastisk plass. Her kan du se kunst i verdensklasse i historiske omgivelser, spise god lokalmat, handle i unik butikk og gå på tur i det nydelig kulturlandskapet langs Mjøsa.

Se mer
15.06.24

Østre Toten Bygdepride - "Bygda for alle" startet som et initiativ fra Østre Toten folkebibliotek, men har raskt blitt et arrangement som knytter til seg flere samarbeidspartnere og frivillige som sammen klarer å få til det største Pride-arrangementet i Gjøvikregionen!

Se mer
14.06.24

Trioen Leif Anders Wentzel, Trond Nagell-Dahl og Lars Endrerud står bak konseptet Tullprat, pop og pizza. Showet i bakgården på vingården i Gjøvik går over tre helger om sommeren og her får publikum solide doser av de tre ingrediensen de er lovet. Showet er blitt en fast sommertradisjon for folk både i og utenfor Gjøvikregionen!

Se mer
13.06.24

Ekteparet Anita Stensvold Haugerud og Morten Haugerud har troen på Landsbyen Dokka og har valgt å satse på egen butikk på hjemmebane. Butikken Trendz Dokka var også en viktig brikke for Anita på hennes vei tilbake inn i arbeidslivet.

Se mer
12.06.24

Biri flerbrukshall ble offisielt åpnet i 2018. Den fantastiske hallen er et supert eksempel på hva man kan få til når man samles og trekker i samme i retning. Klubben har allerede nedbetalt hallen og sørget for at idretten og kulturen i det flotte lokalsamfunnet på Biri kan blomstre!

Se mer
11.06.24

Helge Støtvig flyttet til Gjøvik fra Moss for å studere ved Fagskolen Innlandet. Han sto igjen med to aktuelle skoler og valgte da studiebyen Gjøvik fordi han følte seg trygg på at det var det beste valget. Det valget har han ikke angret på og han har nå hatt to flotte år som student her i regionen!

Se mer
10.06.24

Etter flere år i Oslo kjente Carl Oscar Bents Lundhaug (24) på ønsket om å flytte hjem til Gjøvikregionen. Når den riktige jobben dukket opp, ble valget enkelt og han var ikke i tvil om hva han ønsket å gjøre.

Se mer
09.06.24

Gjøvik klatrepark er en suveren plass for både barn og voksne. Anlegget har løyper tilpasset alle nivåer, så der kan man utfordre seg selv på det nivået man selv ønsker. Løypene går oppe i trærne og høyden varierer fra 0,5 meter til nærmere 15 meter over bakken. Den lengste ziplinen i anlegget er hele 240 meter lang!

Se mer
08.06.24

Vakre Randsfjorden er en attraksjon i seg selv, den er virkelig en av de store perlene regionen har å by på! Randsfjorden inviterer også til flotte arrangementer langs sine bredder, blant disse er Operafest Røykenvik. Røykenvik ligger noen minutter i bil sør for Søndre Land og Gjøvikregionens grenser. Festivalen her er meget populær og mange reiser hit for å få med seg musikk av ypperste klasse.

Se mer
07.06.24

Biri er et koselig tettsted i Gjøvik kommune som ligger vakkert plassert på vestsiden av Mjøsa, rett nord for Mjøsbrua. Biri har flust av gode fasiliteter i tillegg til et lite handelssenter med de nødvendige butikkene. Her finner du travbane, idrettsanlegg, legesenter, helsestasjon, barneskole, ungdomsskole og fire barnehager. Det er også mange lag og foreninger på Biri. Alt dette gjør Biri til en god plass å bo!

Se mer
06.06.24

Rundt omkring i Gjøvikregionen er det en rekke hyggelige stoppesteder som passer perfekt når man er fysen på noe godt. Et av disse er Eiktunet Kafé. Denne finner du på toppen av Gjøvik, i Øverbyvegen 110. Her kan du nyte kaffe og et deilig kakestykke med flott utsikt over Mjøsa, Gjøvik og regionen.

Se mer
05.06.24

Inne i Gjøvik Olympiske Fjellhall er det suverene klatremuligheter. Her kan store og små boltre seg i både buldre- og klartrevegger. Gjøvik Klatreklubb sørger for aktivitet igjennom hele året. Klubben organiserer barneklatring, klubbkvelder og samarbeider godt med studentene i Gjøvik for å sørge for at de har et godt tilbud. Klubben kurser, leier ut utstyr og sørger hele tiden for at anlegget er i topp stand, klart for klatring.

Se mer
04.06.24

Dresinsykling på Valdresbanen er en ypperlig sommeraktivitet i Gjøvikregionen. Banen går fra Dokka til Hov og er 24 kilometer en vei. Denne aktiviteten er noe som passer for de aller, aller fleste. Det er mulig å gjøre i grupper, men også på alene for de som ønsker det. Dresinene er enkle å tråkke av gårde og du får en unik turopplevelse!

Se mer
03.06.24

Midt i storgata på Gjøvik finner du Kaffka, en koselig kaffebar gjennom hele året. Dette er et sted som rommer mye mer enn bare god mat og godt drikke. Gjennom hele sommeren er det konserter i bakgården hver helg. Variert musikk og dermed stor sjanse for at det er noe som treffer for de aller fleste. Stemningen i bakgården er helt spesiell og en finfin plass å tilbringe en sommerkveld på Gjøvik.

Se mer
02.06.24

Norges største sommershow, Urbane Totninger, holder hus på Kapp i Østre Toten. Siden 2007 har de sørget for folkefest og terningkast seks-underholdning! Med en blanding av standup, parodier, musikk og teater har gjengen i Urbane Totninger fornyet revysjangeren. I 2024 har Urbane Totninger pause, men for å sørge for at publikums savn ikke blir for stort, har de satt opp en ny forestilling – Spontane Totninger! Dette har også fått toppkarakter.

Se mer
01.06.24

Jerbanetorget Skatepark på er en populær møteplass for små og store som vil ha det gøy og teste ferdighetene sine i parkens fasiliteter. På grunn av den suverene beliggenheten er det nesten alltid mye aktivitet der. Skateparken har alt som kreves og er godkjent for gjennomføring av konkurranser. Blant annet NM har blitt arrangert her.

Se mer
31.05.24

På taket av Gjøvik finner du noen fantastiske turstier. Vind Idrettslag drifter turløypene på Østbyhøgda. Her kan du velge mellom mange ulike løyper, med varierende lengde og utfordringsnivå. Løypene går gjennom variert terreng som skifter mellom myk bark og hardere tråkkede stier. Det er også flere steder du kan ta en hvil, med rasteplasser og grillhytter.

Se mer
30.05.24

Når Hege Anita Lillehaug trengte å finne en ny karrierevei, var hun aldri i tvil om hvor hun ville satse. Hun ville satse på hjemmebane, på Dokka, hvor hun er født og oppvokst. Der har hun nå åpnet en unik bruktbutikk, hvor folk kan leie hylleplass for å få solgt klær og sko de ikke lenger har bruk for.

Se mer
29.05.24

BUA Nordre Land gjør en uvurderlig jobb for økt fysisk aktivitet, sosial inkludering og mestring. Dette i sum fører til en bedre folkehelse for innbyggerne i Nordre Land og regionen. Utstyrssentralen har siden oppstarten i 2020 triplet sitt utlån og nærmer seg nå 18000 utlån. Det er et veldig høyt tall for kommunen! De har låntagere av utstyr i alle samfunnslag og aldre, det er et populært tilbud som har truffet bredt.

Se mer
28.05.24

Hva er vel bedre enn å kunne sette seg ute å spise og drikke en varm sommerdag? På Gjøvik har du et mylder av uteserveringer, alle i gangavstand til hverandre. Det er muligheter midt i byen og nede langs Mjøsa. Her kan du gå fra sted til sted, avhengig av hva som frister.

Se mer
27.05.24

En viktig virksomhet i bygdene i regionen er den lokale dagligvarebutikken. På Kapp sto nylig denne flotte butikken klar. Dette er den største Kiwi-butikken i distriktet, på hele 1030 kvadratmeter. Her finner innbyggerne det meste av hva man trenger, i tillegg til ny butikk inneholdt prosjektet 22 leiligheter. Et viktig prosjekt for fremtiden på Kapp, som er et av stedene i regionen hvor det satses godt mot økt tilflytting.

Se mer
26.05.24

Historiske Gjøvik gård er et populært sted for både små og store. Her kan man både slappe av, leke og lære. Omgitt av vakre, grønne vekster og historiske bygg kan du virkelig kose deg på Gjøvik gård. Bygningene og parken ble fredet i 2008 ut fra ønsket om å bevare Gjøvik gård som et kulturhistorisk viktig anlegg. Her finner du en koselig kafé og butikk, samt bygg og infrastruktur for gjennomføring av arrangementer året igjennom.

Se mer
25.05.24

Evjua Strandpark i Totenvika er full av gode øyeblikk enten du kommer med bobil, campingvogn, båt, vil bade eller bare nyte god lokalmat på restauranten Viken ll. Her kan du blant annet overnatte i lekre Panoramahytter eller feriehus med nydelig utsikt over Mjøsa. Mange har også Evjua som start og/eller sluttpunkt for fine turer på Totenåsen også!

Se mer
24.05.24

På Starum i Østre Toten ligger hovedkontoret til Oppland Sivilforsvarsdistrikt. Styrken til distriktet består av nærmere 400 tjenestepliktige og sju fast ansatte. Sivilforsvaret er en veldig viktig beredskapsressurs og bistår nødetatene ved større ulykker, redningsaksjoner og naturhendelser.

Se mer
23.05.24

Nordbohus Innlandet har sørget for nye boliger i regionen siden 1986. Nå har de truffet blink med nytt boligkonsept til førstegangskjøpere. Bedriften har gradvis utviklet seg i nesten 40 år. Med over 60 ansatte og kontorer over store deler av Innlandet og på Romerike, satser Norbohus på nyboligbygging og hytter gjennom datterselskapet Saltdalshytta Innlandet.

Se mer
22.05.24

Skreia er et veldig trivelig tettsted i Østre Toten kommune. Stedet ligger flott plassert, omgitt av vakker natur. I sentrum finnes koselig kafeer og fine butikker, samt et bunnsolid idrettsanlegg og gode arbeidsplasser. Herfra er det kort vei til turer på Totenåsen og fine stunder på eller ved Mjøsa.

Se mer
21.05.24

Enten du er fisker, fuglekikker, badenymfe, turglad, hengekøye-entusiast, kajakk-padler eller bare lengter etter fredelige stunder ved vannkanten; Trevatna er noe helt spesielt. Et eventyr, sommer som vinter. En liten hemmelighet på åsen mellom Raufoss og Hov.

Se mer
20.05.24

Kapp Melkefabrikk og området rundt har en lang og innholdsrik historie. Samtidig er det masse aktivitet her fortsatt og ny historie skrives. I dag er det en spennende kombinasjon av kultur, historie og næringsliv i de nesten 10 000 kvadratmeterne som utgjør hele "Mjølkefabrikken". I tillegg er det her sommershowet Urbane Totninger holder hus!

Se mer
19.05.24

Når finværet og varmen er på plass i Gjøvikregionen er det mange som legger inn en stopp i havna på Gjøvik. I tillegg til å kunne spankulere langs Mjøsa og kikke på båtlivet, er det mange ålreite sitteplasser hvor man kan nyte god is fra havnekiosken.

Se mer
18.05.24

I Smørvika på Kapp i Østre Toten kommune pågår et meget spennende boligprosjekt. Her er det muligheten til å skaffe seg et hjem med en fantastisk utsikt utover Mjøsa.

Se mer
17.05.24

Rundt om Gjøvikregionen er det alltid fine arrangementer og tradisjoner som ivaretas på 17.mai. Korps og tog er å finne både på bygda og i byene. Her strekker dagen seg fra saluttering, minnestund, barnetog, familiefester, borgertog og russetog til det svært populære fyrverkeriet på Raufoss på tampen av dagen.

Se mer
16.05.24

Kommunene i Gjøvikregionen er dyktige på å vise frem aktivitetsmulighetene rundt omkring gjennom sommeren. Søndre Land kommune har allerede publisert en oversikt over aktiviteter for barn, ungdom og barnefamilier. Dette i samarbeid med frivillige lag og foreninger.

Se mer
15.05.24

Fyrverkeriet Kulturskole er et viktig tilbud i Gjøvikregionen. Skolen er stedet hvor innbyggerne i Vestre Toten kommune får utfolde seg innenfor kunst- og kulturaktiviteter. Det er et kommunalt tilbud med et bredt tilbud til folk i alle aldre.

Se mer
14.05.24

Isiflo jobb- og rekrutteringssenter er en viktig aktør i Gjøvikregionen når det kommer til å hjelpe mennesker tilbake i arbeidslivet. I kraft av sin posisjon har Isiflo gjort en rekke tiltak for å være med å utgjøre en forskjell for samfunnet, et av deres beste tiltak er opprettelsen av Isiflo jobb- og rekrutteringssenter. Senteret ble startet opp i 2013 og har gradvis utviklet seg, i dag er det en rekrutteringsbase i tillegg til en språk- og arbeidstreningsplass.

Se mer
13.05.24

Vang Gård ligger vakkert plassert ute i Totenvika. Med med purre, løk, diverse kål, selleri, gulrot, korn og agurk i eget veksthus er Vang Gård en av innlandets største produsenter av grønnsaker. Gården drives og eies av Familien Rostad Gjestvang.

Se mer
12.05.24

En tur til Ramberget og utsikten der er virkelig spektakulært. Turen er kun en liten kjøretur nord for Gjøvik sentrum ligger. Du kan parkere ved Lundstein skole eller Braastad Kirke, videre tar du deg til fots. Gåturen går gjennom vakker skog på en fin sti, og det er ikke langt å gå. Når du kommer frem er det uansett verdt innsatsen.

Se mer
11.05.24

Gjøvikregionen ønsker seg flere hjemflyttere og tilflyttere. For at det skal skje må det være attraktive boliger å flytte til. Rundt omkring i regionen er det mange solide boligprosjekter, et av disse er Østby Terrasse på Vind i Gjøvik kommune.

Se mer
10.05.24

Panengen Brygge er ei perle langs Mjøsa. Brygga og badeplassen her er godt besøkt, med god grunn. I tillegg til en rik historie, har plassen også en lys fremtid takket være ildsjelene i Panengbryggas Venner. Stedet er allerede nydelig og det jobbes med å utvikle plassen ytterligere med blant annet en badstue.

Se mer
09.05.24

Rotstigen Mesterhus Innlandet er en av regionens eldste byggmesterfirma. Siden 1946 har de vært opptatt av å levere kvalitet innen nybygg og rehabilitering i Mjøsområdet. Selskapet består av en gjeng på 46 ansatte som alle brenner for faget. Sammen sørger disse for ferdigstillelse av omkring 40 nye boenheter i året.

Se mer
08.05.24

Lena er et herlig tettsted i Gjøvikregionen og er administrasjonssenter i Østre Toten kommune. Stedet er i dag handels- og servicesenter for et rikt jordbruksdistrikt, og ligger plassert midt i matfatet på Toten.

Se mer
07.05.24

Et halvår etter at regjeringen kunngjorde at det skal opprettes medisinutdanning ved NTNU i Gjøvik, er studieplassene fylt opp via Samordna opptak. Medisinutdanningen fikk hele 147 søkere til de 20 nye studieplassene.

– Vi har fått muligheten til å bidra der vi er best, sier Gro Kvanli Dæhlin, viserektor ved NTNU i Gjøvik.

Se mer
06.05.24

Fretex Gjøvik er en butikk med stor merverdi. Fretex er landets største arbeids- og inkluderingsbedrift og secondhand-kjede. I butikken på Gjøvik kan du gå på skattejakt, de tar også imot varer. Butikken er en unik og viktig møteplass, kafeen i første etasje er godt besøkt.

Se mer
05.05.24

I Gjøvikregionen ligger Sivilforsvarets kompetansesenter, stedet hvor landets sivilforsvarsmannskaper læres opp. Kompetansesenteret har en nøkkelrolle i opplæringen av alle mannskaper til Sivilforsvaret. Fra grunnleggende ferdigheter til lederopplæring.

Se mer
04.05.24

MIX Bilittkiosken på Skreia i Østre Toten Kommune er en unik kiosk. Den har en helt spesiell posisjon hos mange, også for folk utenfor regionen. Kiosken er viden kjent for sin spesielt gode is og selger et enormt antall softis hvert år.

Se mer
03.05.24

Gjøvik & Toten Golfklubb er kjent for sitt gode og inkluderende miljø. Klubben har omkring 800 medlemmer alderen 2 til 91 år. Den store bredden i medlemsmassen gjør at tilbudet klubbet gir er tilsvarende. De tilbyr alt fra «knøttegolf» og ukentlige treninger til firmaeventer. Banen de har på Sillongen er solid og med en unik utsikt over regionen.

Se mer
02.05.24

Søkertallene fra Samordna opptak viser at mange har funnet sitt førstevalg i Gjøvikregionen. Fagskolen Innlandet opplever en betydelig vekst innenfor sine studieretninger, langt over gjennomsnittet. 1678 søkere har skolen som sitt førstevalg gjennom Samordna opptak. Dette tilsvarer en økning på 45,1 prosent fra 2023.

Se mer
01.05.24

1.mai markeres på forskjellige vis rundt om i regionen. Det er en dag med sterke tradisjoner herover, spesielt med tanke på industrimiljøet som har vært her i mange, mange år. Arbeidernes dag blir solid markert i alle regionens kommuner. Arbeiderbevegelsen har en rekke egne arrangementer og tog.

Se mer
30.04.24

Unicare Landaasen AS er et rehabiliteringssenter som i spesialisthelsetjenesten. Senteret ligger i Søndre Land og er en av kommunens største arbeidsplasser. Her er det et sterkt fagmiljø med fokus på rehabilitering rettet mot gjenvinning av tapt funksjon, som igjen skal føre til økt aktivitet, deltakelse og livskvalitet.

Se mer
29.04.24

Verdens beste rulleski kommer fra Gjøvikregionen. IDT Sports på Lena i Østre Toten kommune har gjennom de siste 10 årene blitt markedsledende på rulleski i landet og eksporterer stadig flere rulleski utenlands. De er etablert blant annet i USA og Kina, i tillegg til flere steder i Europa.

Se mer
28.04.24

Line Nygård elsker å gå på tur i nærområdet sitt. Hun pakker tursekken nesten hver dag for å komme seg ut i den vakre naturen Gjøvikregionen har å by på. Med seg i sekken har hun alltid kamerautstyr for å dokumentere natur og dyreliv.

Se mer
27.04.24

Gjennom året kan du oppleve en rekke gode arrangementer i sentrum av Gjøvik, på Jernbanetorget. Jernbanetorget innbyr til variert aktivitet gjennom hele året. I tillegg til parkens fasiliteter, blir området brukt til forskjellige arrangementer/eventer. Et av de mest populære er når Street Food Norway og Food Truck Festival kommer til byen.

Se mer
26.04.24

I Nordre Land finner du den vakre elvestrekningen Dokka-Etna. Samløpet av de to elvene går fra Dokka og ned til utløpet av Randsfjorden. Her kan du oppleve spektakulær natur på sitt aller, aller fineste. Her byr det seg også frem muligheten for unike fiskeopplevelser.

Se mer
25.04.24

På PINPIN finner du et bredt utvalg av forskjellige spill du kan prøve ut sammen med venner, kollegaer og familie. Her finner du bowling, golfsimulator, karaoke, shuffleboard og dart. De arrangerer også eventer som for eksempel musikkbingo, quiz og stand up-show.

Se mer
24.04.24

Hvert år, når vårsola varmer Gjøvikregionens frodige jorder, starter våronna for fullt. Her, i hjertet av Norges kjøkkenhage, begynner bøndene den årvisse forberedelsen, for å så frøene som vil spire og gro til landets fineste avlinger. Våronn i Gjøvikregionen er ikke bare en årstid, men sesongen for alt som skal vokse. Historisk har perioden vært avgjørende for regionen, ikke bare som et symbol på fornyelse, men også som en viktig driver for regionens økonomiske utvikling.

Se mer
23.04.24

Hov i Søndre Land kommune har mye å by på. Stedet ligger idyllisk plassert rett øst for Randsfjorden. Her kan du finne flotte butikker, godt servicetilbud, spennende kulturaktiviteter, fine boliger og tomter. Hov har fantastisk natur. Her kan du blant annet bade i krystallklart fjordvann, gå på ski i idyllisk skog og kose deg med en runde golf.

Se mer
22.04.24

Engers Lefsebakeri og produktene deres er en viktig tradisjon på matbordet til folk i og utenfor regionen. Bakeriet oppi Åslendevegen på Gjøvik er eksperter på lomper og lefser, herfra kommer tradisjonsbakst med røtter tilbake til 1950-tallet. For folk fra regionen er det ikke mye som slår Gjøvik lompa med godt pålegg.

Se mer
21.04.24

Wassan al Dulaimi jobber i idrettsrådet i Gjøvik kommune og er en unik ressurs ute i idrettslagene, blant annet hos Vind Idrettslag. Hun jobber som tolk og bruker ettermiddagene på ytterligere oppfølging, veiledning, inkludering og integrering for å hjelpe barn og familier i regionen.

Se mer
20.04.24

Omkranset av spektakulær natur i Nordre Land kommune finner du Landsbyen Dokka. Her bor omkring 3000 glade innbyggere, på et sted som tilbyr det beste fra byen og det beste fra bygda.

Se mer
19.04.24

J.Karlsen Gartneri i Søndre Land er av Nordens største spesialgartneri for tulipanproduksjon. Årlig produserer de nærmere 30 millioner tulipaner, noe som dekker omkring 40 prosent av Norge sitt behov for tulipaner. Gartneriet er en av de mest moderne tulipanprodusentene i Skandinavia.

Se mer
18.04.24

Kun en liten spasertur vest for Hov sentrum i Søndre Land ligger Kråkvika. En nydelig offentlig badeplass ved Randsfjorden. Her er det fint å være, spesielt om sommeren, men også vinterstid. En plass for aktivitet og avslapning i flotte omgivelser.

Se mer
17.04.24

Biri Travbane ligger vakkert til langs ved Mjøsa, og det er kort vei til banen fra alle mjøsbyene. På Biri og i regionen er det et solid miljø for hesteinteresserte og mange som reiser til travbanen for trening og løp. Travbanen er også en plass for folk som er ute etter spenning, sport og spill, og som ønsker å oppleve adrenalinfylte øyeblikk.

Se mer
16.04.24

Raufoss Fotball sitt herrelag er regionens flaggskip når det kommer til toppfotball og laget som holder til på høyeste nivået av lagene her. Raufoss Fotball har over 100 år med historie å se tilbake på. En innholdsrik historie med både opp- og nedturer. En historie om hvordan industrien og fotballen gradvis vokste seg større her utover på 1900-tallet.

Se mer
15.04.24

R.E.D Residency Eina Danz er et regionalt kompetansesenter for dans, og en internasjonal og nasjonal kunst- og kulturarena, med hovedfokus på tverrfaglig residensvirksomhet, produksjon av dans og film av høy kvalitet, og formidling til et bredt publikum.

Se mer
14.04.24

Øverby er et flott utgangspunkt for turer videre inn i Gjøvikmarka. Det er også en plass for blant annet frisbeegolf, langrenn, rulleski, klatring og lek. Like ved Øverby finner du også friluftsmuseet Eiktunet, hvor det også er en koselig kafe.

Se mer
13.04.24

Småtrølltræff i Vestre Toten kommune er et suverent tilbud til småbarn og barneforeldre. Barna får utfolde seg i rytmer, musikk og fargesprak. Samtidig er dette et aktivitetstilbud for å gi foreldre en mulighet til å bygge nettverk og bli kjent med andre foreldre.

Se mer
12.04.24

Ved Trevatna i Søndre Land kommune kan du finne en suveren lekeplass for barn og unge. En mini-klatrepark med en rekke elementer som de kan få testet sine ferdigheter i, i tillegg er det bålplass og bademuligheter like i nærheten. Her er det gode muligheter for å ha fine stunder, både liten og stor.

Se mer
11.04.24

Vestre Toten frivilligsentral har opprettet turgruppen "Den glade vandrer". Et lavterskel turtilbud til alle som ønsker å ha noen å gå en tur sammen med andre. Gruppen har egen turleder og velger forskjellige destinasjoner i regionen for sine ukentlige turer.

Se mer
10.04.24

Gjøvikregionen har en rekke solide idrettsanlegg. Et av de er Reinsvoll Idrettspark, et unikt breddeanlegg i Vestre Toten kommune. Reinsvoll IF har jobbet godt over flere år og utviklet et anlegg full av muligheter for alle som ønsker å drive med noen form for aktivitet.

Se mer
09.04.24

NTNU, Fagskolen Innlandet, Høyskolen for yrkesfag, Musikkfolkehøgskolen Viken, Norsk Hestesenter og Toten Folkehøyskole er alle lokalisert i regionen. Alle med gode muligheter for deg som er på leting etter mer kunnskap og kompetanse. Ikke glem å gjør deg kjent med mulighetene her før fristen, slik at du rekker å søke.

Se mer
08.04.24

Rekruttering av arbeidskraft er helt sentralt for Innlandet og for Gjøvikregionen. Arbeidet med rekruttering er omfattende og innebærer også utenlandsreiser for å informere om mulighetene denne regionen byr på. Gjøvikregionen Utvikling deltok i 2024 på en messe i Nederland med over 12 000 deltakere, for å fortelle om regionen og tiltrekke arbeidskraft.

Se mer
07.04.24

Flere sterke kompetansemiljøer har valgt å lokalisere seg i Gjøvikregionen, et av de er NIBIO Apelsvoll. De forsker og leverer kunnskap om mat- og planteproduksjon, miljø, kart, arealbruk, genressurser, skog, og nærings- og samfunnsøkonomi.

Se mer
06.04.24

Raufoss Sentrum er vakkert alle årstider, men våren er kanskje den fineste. Da er det ekstra fint å gå tur langs den nydelige Hunnselva, som renner gjennom byen. Besøk Raufoss Sentrum, nyt naturen og ta inn alt som den flotte byen Raufoss har å by på.

Se mer
05.04.24

Løypekjørerne på Vind stiller opp på frivillig basis for å sørge for optimale forhold for aktive utøvere og mosjonister. De deler en felles glede over å legge til rette for andre, samt få gjøre noe spennende og moro. De legger sin stolthet i å levere et løypenett av høyeste kvalitet, en innsats som fortjener både heder og ære.

Se mer
04.04.24

SK Gjøvik-Lyn sitt a-lag holder til i norsk andredivisjon. Klubben jobber hardt for å videreutvikle egne spillere og få frem nye talenter til seniorsatsingen. De er en klubb i stadig utvikling og gjennomgår nå en stor endringsprosess for å legge et godt fundament for veien videre.

Se mer
03.04.24

Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter er et naturinformasjonssenter som utfører en rekke konsulenttjenester for Miljødirektoratet, Statsforvaltere, fylkeskommunen, kommuner, det private og andre. De er et nasjonalt kompetansesenter opprettet etter at Dokkadeltaet ble naturreservat og fikk status som Ramsar-område.

Se mer
02.04.24

Otium Spa på Gjøvik gir deg muligheten til skjemme deg selv bort litt ekstra, både på hverdag og helg. Her er det en rekke fasiliteter og muligheter for deg som trenger litt ekstra avslapning og velvære. Basseng, badstue og mye mer.

Se mer
01.04.24

Gjøvik vil bli hele Norges cyber city. Et steg på veien er det nyetablerte «Cyberhuset», som skal være en møteplass hvor forskere, næringsliv, gründere og studenter kan jobbe sammen om nye løsninger og utfordringer. Gjøvik har allerede et verdensledende fagmiljø innen cybersikkerhet, med NTNU i spissen.

Se mer
31.03.24

Skogskjulet til Kai Jensen blir besøkt av fotografer fra inn- og utland. Fotoskjulet gir fotografene mulighet til å ta unike bilder, tett på dyra i sitt rette element. Kai er selv en veteran i naturfotomiljøet og bruker alt av sin ekspertise for at de besøkende skal reise hjem med et blinkskudd.

Se mer
30.03.24

En av de aller fineste og mest sentrale gåturene på Gjøvik er fra sentrum og opp til fantastiske Hovdetoppen. Turen tar ikke lang tid og er perfekt å kombinere med et besøk på en av byens kafeer. Hva er vel bedre enn varm kaffe og et deilig kakestykke etter en time i frisk luft? God tur.

Se mer
29.03.24

Ken André Ottesen, kanskje mest kjent som BAdesken, er født og oppvokst i Gjøvikregionen. Han er lokalpatriot og heier på videre vekst. Her kan du lese hans skråblikk og tanker om regionen og veien videre.

Se mer
28.03.24

Skjærtorsdag på Einafjorden er en velkjent tradisjon i regionen. Det er en dag for pilkekonkurranse, fest og moro. På dagen arrangeres mesterskap i isfiske, mens på kvelden samles folk til fest på samfunnshuset. Dette er en tradisjon som strekker seg over 40 år tilbake i tid.

Se mer
27.03.24

Lekeland 1 på Gjøvik er et lekeeldorado for barn mellom 0 og 12 år. Her finnes nesten uendelige muligheter for lek og moro, alt i trygge omgivelser. Lekeparken er på hele 1200 kvadratmeter og er spesielt tilpasset barnefamilier.

Se mer
26.03.24

Nishtman og Dalea har stått på og skaffet seg fagbrev innenfor henholdsvis produksjonsteknikk og salgsfag, i regi av prosjektet Kombinasjonsforsøket. Fagbrevene er et resultat av gode, lokale samarbeid i kommune og region.

Se mer
25.03.24

Bowling 1 Gjøvik er en velkjent plass for lek og moro for alle som bor i regionen. Bowlingen har holdt hus i Trondhjemsvegen i nesten 30 år og er fortsatt svært populær.

Se mer
24.03.24

Raufosshallen ble kraftig oppgradert og utvidet i 2022. Anlegget gir muligheter til et bredt spekter av idretter og aktiviteter. Dette er en storstue for idretten og folkehelsa, en viktig møteplass som genererer masse aktivitet.

Se mer
23.03.24

Jan Wehrmann fant kjærligheten i regionen, flyttet hit og ble pendler. I over halvparten av de 31 årene han har bodd her, har han beholdt jobb i Oslo. Han er strålende fornøyd med mulighetene og miljøet regionen har å by på.

Se mer
22.03.24

Etter 20 år borte, fant Paul Håvard Østby veien «hemmat» til Toten. Gjennom oppstarten av Urbane Totninger, gjenoppdaget Østby Toten og Gjøvikregionen. Det resulterte i at han sammen med familien tok valget om å flytte hjem. Et valg han og familien er veldig godt fornøyd med.

Se mer
21.03.24

Grimaas Bryggeri har gradvis utviklet seg fra hobbyproduksjon i en garasje til et profesjonelt bryggeri i låven på Grimaas gård. Bryggeriet har syv medeiere bestående av familie i tre generasjoner, samt venner.

Se mer
20.03.24

Biri barnehage er en ny, moderne og fremtidsrettet barnehage der både barn og voksne trives. Barnehagen har plass til 108 barn i alderen 1-6 år, fordelt på seks avdelinger. Barnehagen er utformet på en kreativ og leken måte på en flott naturtomt, sentralt plassert og lett tilgjengelig.

Se mer
19.03.24

Koblingen mellom regionens utdanningsinstitusjoner og næringsliv, er en viktig suksessfaktor for Gjøvikregionen. Denne koblingen har høy prioritet, hele året. Det jobbes aktivt med å lage møteplasser og gjennom året er det en rekke arrangementer for at studentene skal kunne gjøre seg kjent med mulighetene her i regionen.

Se mer
18.03.24

En kvalitet alle kommunene i Gjøvikregionen har, er nærhet til frisk luft og fine friluftsopplevelser. Det er fort gjort å bli fanget i et pliktløp i hverdagen. Dørstokkmila kan fort bli voldsom, og man ender ofte med å si at man «ikke har tid» til å få gjort noe annet. Da er det fordelaktig å bo en plass som har muligheter rett utenfor døra, slik som de aller fleste i Gjøvikregionen gjør.

Se mer
17.03.24

Labo helse- og omsorgssenter er et sertifisert Livsgledehjem. Senteret ligger på Lena i Østre Toten kommune og ble åpnet i januar 2020. Labo har 111 sykehjemsplasser fordelt på fire avdelinger. I tillegg til sykehjemsdrift, omfatter Labo dag- og aktivitetstilbud, storkjøkken, hjemmetjenester og fysio- og ergoterapitjenester.

Se mer
16.03.24

Det som skulle være et show utviklet seg raskt, og nå har søstrene Svendsby drevet Fairytales Showcrew på Dokka i 15 år. I dag har de over 90 dansere i alderen 4 til 40 år hos seg, i tillegg har de sangere og musikere, så totalt er det godt over 100 stykker som utgjør Fairytales totalt.

Se mer
15.03.24

Anne Linn Dambråten bor på Eina og er en skikkelig lokalpatriot. Hun er glad i kommunen hun bor i og elsker å være turist i egen region. Hun trekker frem de mange mulighetene som finnes like utenfor egen husvegg, men også rundt i hele regionen.

Se mer
14.03.24

Bybadstua i Fredvika på Gjøvik er et flott sentrumsnært friluftstilbud. En strålende plassering langs Mjøsas bredder gjør opplevelsen til noe helt eget. Her kan man kombinere et forfriskende bad med en varm og behagelig opplevelse i badstua.

Se mer
13.03.24

Med Gjøvik og Oslo som endestasjoner har Gjøvikbanen siden åpningen i 1902, bydd på en reise gjennom naturskjønne omgivelser. Banen har vært og er et kollektivt bindeledd for regionens næringsliv, studenter og ferierende.

Se mer
12.03.24

Sentralt i Norges mest dynamiske industrielle «hub» i Raufoss Industripark ligger SINTEF Manufacturing, en nasjonal nøkkelspiller for forskning på framtidens produksjonsløsninger siden 2001. Selskapet, som består av 100 ansatte fra 12 forskjellige nasjonaliteter, reflekterer et globalt perspektiv, og bidrar i utviklingsarbeidet mot en konkurransedyktig og bærekraftig norsk industri.

Se mer
11.03.24

Gjøvik bibliotek og litteraturhus er lokalisert ved rådhuset i sentrum av Gjøvik, i tillegg til å ha en filial på Biri ungdomsskole. På biblioteket kan du låne medier, møte venner, ha et møte, ta en kaffekopp, bruke wifi og bla i dagens aviser. Biblioteket har betjent åpningstid 41 timer i uka og tilbyr en rekke varierte aktiviteter gjennom hele året.

Se mer
10.03.24

Vind IL har en veldig bra skistadion. Her er det FIS-godkjente løyper, skileik-anlegg, skicross og turløyper for de som ønsker å gå seg en tur på beina. Løypene kjøres kun av frivillige ildsjeler i klubben, som legger sin sjel og stolthet i at det alltid skal være skikkelige løyper.

Se mer
09.03.24

På Setton Gård ved Fluberg bru i nordenden av Randsfjorden har Heidi og Øivind Tandberg skapt sine egne arbeidsplasser. De driver med hjorteoppdrett, utegris, storfe, kornproduksjon, grasdyrking, jaktutleie og skogsdrift. De har de også bygget og driver eget slakteri og gårdsbutikk som de fyller med egne produkter, samt andre gode lokalvarer som de kjøper inn.

Se mer
08.03.24

Teknologi- og industrifag (TAF) ved Raufoss videregående skole har vært og er et unikt videregående skoletilbud. Gjennom flere år har det blitt jobbet med å øke rekrutteringen av jenter til denne utdanningen, det arbeidet har man lyktes med og nå satt søkerekord.

Se mer
07.03.24

I Gjøvikregionen har fire av de fem kommunene gått sammen om å arrangere Ung Kultur Møtes-festivalen. UKM i regionen lages av et fellesskap av ungdom på tvers av kommunegrensene, sammen med en voksen kulturkontakt. Sammen utgjør de en super arbeidsgruppe som laget et solid kulturarrangement for ungdommen.

Se mer
06.03.24

Mjøspromenaden er en flott gang- og sykkestil langs med Mjøsa, like nedenfor Gjøvik sentrum. Den er omkring 6 kilometer lang og byr på muligheter for forskjellige aktiviteter gjennom hele året.

Se mer
05.03.24

Innovasjon og løsningen på avanserte utfordringer kan komme fra hvor som helst – også fra noe så enkelt som dobørsten. Ved Katapulten MTNC på Raufoss går man rett på mål og tester for å raskt kunne bekrefte eller avkrefte om ideer er mulig å serieprodusere.

Se mer
04.03.24

Totenbadet på Raufoss er et unikt badeparadis for store og små. Stedet byr på en rekke muligheter for lek, moro, trening og avslapning.

Se mer
03.03.24

Padeltennis har blitt veldig populært blant mange i regionen. Etter åpningen av Fun Padel Gjøvik har interessen skutt i taket. Idretten passer for de aller fleste og i hallen på Gjøvik møtes mange for å spille sammen og mot hverandre.

Se mer
02.03.24

Per Harald Øyhus er en skikkelig lokalpatriot. Han er veldig glad for sin oppvekst her og veldig glad for mulighetene regionen byr på. Øyhus driver en motorsykkelbutikk, en familiebedrift han tok over etter faren sin.

Se mer
01.03.24

Godshuset ungdomsklubb ligger på Lena i Østre Toten kommune. Klubben er en populær møteplass for ungdommen og sørger for mye aktivitet gjennom året. Her er det muligheter til å drive med masse forskjellig, og de arrangerer også en rekke utflukter for ungdom. Det nyeste tilskuddet er et eget gamingrom i klubben.

Se mer
29.02.24

AMFI Raufoss er Totens største kjøpesenter. Senteret ligger sentralt plassert og inneholder et bredt utvalg butikker som i sum gjør at man der kan få tak i det aller meste. Det er også en viktig, sosial møteplass for mange.

Se mer
28.02.24

Gjøvikregionens kraftfulle næringsliv har sine røtter i innovasjon. Satsingen på kunnskap og utvikling skaper et industrielt og teknologisk fellesskap som kontinuerlig vokser og inspirerer til løsninger på globale utfordringer. Slik bidrar Gjøvikregionen til økt norsk eksport.

Se mer
27.02.24

Isbading blir stadig mer populært, det gjelder også i Gjøvikregionen. For mange vennegjenger er isbading blitt en hobby som gir mange gode møter med smil, latter og glede.

Se mer
26.02.24

NLI Dæhli sitt anlegg på Leikarvoll nord for Dokka er et supert anlegg som skaper masse aktivitet. Anlegget byr på muligheten for aking, alpint, hopping, skøyter, langrenn og skiskyttertrening på vinteren. Også på sommeren er mulighetene mange.

Se mer
25.02.24

Vestre Toten kommune har over tid hatt en stor satsing på barn og unge, med et fokus på lavterskel møteplasser og aktivitet med muligheter for alle å delta uansett bakgrunn. Aktivitetskontaktene i kommunen har gjort dette til en stor suksess.

Se mer
24.02.24

Vitensenteret på Gjøvik er et sted for nysgjerrige i alle aldre! En verden av vitenskap og teknologi, hvor læring og moro smelter sammen. Her kan man utforske interaktive utstillinger som bringer fysikk, matematikk, og naturvitenskap til liv.

Se mer
23.02.24

Skyland Gjøvik er en populær plass for både små og store. I tillegg til trampolineparken er det en rekke andre aktiviteter å prøve seg på der. Plassen benyttes til alt fra barnebursdager til utdrikningslag, det sier mye om allsidigheten til anlegget.

Se mer
22.02.24

Kontorfellesskapet NT6 i sentrum av Gjøvik er designet for samhandling. Her er det lagt til rette for gode samtaler med kollegaer og andre bedrifter, enten faglig eller «over kaffen».

Se mer
21.02.24

Ungdommens Hus i Søndre Land er en populær møteplass for de unge i kommunen. Målsettingen til Søndre Land ungdomsklubb er å gi ungdom et positivt fritidstilbud i trygge rammer, som et supplement til andre fritidsaktiviteter.

Se mer
20.02.24

Strikkekafeen på Amfi Raufoss ble raskt et populært tilbud og nå fylles plassene opp hver gang. Det ukentlige arrangementet har blitt en viktig møteplass for mange.

Se mer
19.02.24

I tillegg til mange trenings- og aktivitetsmuligheter, er det ikke slutt på «typisk» helgeaktivitet selv om mandagen og hverdagen står på. Rundt forbi i regionen kryr det av små og store arrangementer uken igjennom. Noe av det mest populære i regionen å forlenge helgen med er kino og quiz.

Se mer
18.02.24

Kunstisbanen på Gjøvik stadion er en svært populær møteplass. Her drives både organisert og uorganisert aktivitet gjennom hele vinteren. Kvaliteten på isen er også veldig bra. Så bra at det i løpet av vintersesongen arrangeres skøyteløp der.

Se mer
17.02.24

Vestre Toten Skøytebane har blitt en suveren møteplass for både store og små. Det startet med en testsesong, nå er banen en selvfølge når vinteren kommer. Skøytebanen ligger plassert like utenfor Vestre Toten ungdomsskole på Raufoss og er svært godt besøkt.

Se mer
16.02.24

Suksessen til Mustad og utviklingen av produkter i verdensklasse danner bakgrunnen for navnet Bright House og for hvorfor det er plassert der det er i dag.

Se mer
15.02.24

Kapp Næringshage og miljøet på Kapp Melkefabrikk er unikt og har etablert seg som en solid merkevare på Toten og i regionen.

Se mer
14.02.24

Sexolog, parterapeut og samtalepartner hos Mjøsterapeutene, Jogrim Ristebråten, forteller litt om hvordan han opplever folka i regionen.

Se mer
13.02.24

City Hov er et kontorfellesskap med alle fasiliteter og et godt miljø. Siden oppstarten i 2022 har fellesskapet vokst og det er i dag stor bredde blant leietakerne. Allerede er 12 leietakere etablert og det er plass til flere spennende virksomheter.

Se mer
12.02.24

Fokus på «arbeidskraftreserven» er helt sentral om samfunnet skal evne å imøtekomme fremtidens rekrutteringsutfordringer. Her i regionen jobbes det aktivt med gode prosjekter og bedrifter for å hjelpe folk fra utenforskap og tilbake i jobb.

Se mer
11.02.24

Gratulerer med morsdagen, alle mødre! Her kan lese hva mødrene vi har snakket med har å si om hverdagen og livet som mor i Gjøvikregionen.

Se mer
10.02.24

Vinterstid utgjør den nedlagte Valdresbanen en flott løype for fine skiturer. Løypa strekker seg fra Eina til Dokka og er omkring 47 kilometer lang. Du kan også starte flere steder langs banen, så tilgangen til traseen er god og en løype som passer alle.

Se mer
09.02.24

Raufoss Industripark er i vekst og jobber nå med en stor utvidelse av parken. Det nye nordområdet åpner for 100 000 kvadratmeter nybygg, økt aktivitet og med det flere, nye arbeidsplasser til regionen. Utvidelsen er viktig for eksisterende leietakere og fremtidige.

Se mer
08.02.24

Raufoss Industripark huser over 50 virksomheter, hvorav de største er produksjonsbedrifter. Totalt omsetter bedriftene i parken for over 12 milliarder kroner og over 2700 har sin jobb der. Bedriftene er hele tiden på jakt etter nye kollegaer.

Se mer
07.02.24

Bygning 5 i Raufoss Industripark er blitt "Industriens hus". Bygget huser et komplett økosystem for industriell utvikling og er et viktig bindeledd mellom industrien og omverdenen.

Se mer
06.02.24

Et sterkt klyngesamarbeid er avgjørende for å styrke konkurransekraften til industrien i regionen og landet for øvrig. Nasjonale satsinger er lagt til Raufoss med bakgrunn i det sterke kompetansemiljøet, industriklyngen NCE Manufacturing er en av disse.

Se mer
05.02.24

Raufoss Industripark har utviklet seg til en av de mest vekstkraftige og internasjonalt orienterte klyngene i Norge - og er selve stedet for innovasjon, utvikling og kompetansedeling. Parken er en av landets største og over 2700 jobber der.

Se mer
04.02.24

Det er ikke mange byer som har et alpinanlegg midt i sentrum, men det har Gjøvik. Hovdebakken er unik og innbyr til masse aktivitet.

Se mer
03.02.24

CC Gjøvik er et av Innlandets største kjøpesentre. Senteret har 80 leietakere og sysselsetter 800 ansatte fordelt på omkring 550 årsverk. En super møteplass for hele regionen og tilreisende.

Se mer
02.02.24

Gode samarbeid legger grunnlaget for gode arrangementer. I samarbeid med Gjøvik Olympiske Fjellhall og Norges Tennisforbund arrangerer Gjøvik Tennisklubb Davis Cup. Dette gir innbyggerne muligheten til å se verdensstjerner i aksjon i den unike fjellhallen.

Se mer
01.02.24

Gjøvikregionen er et ledende senter for kunnskapsutvikling innen en rekke områder. Her jobbes det hele tiden med å legge til rette for en engasjerende studietid og her er det enormt mange gode utdanningsmuligheter.

Se mer
31.01.24

Landsbyen Næringshage på Dokka har sørget for et godt faglig miljø med mye «business» på tvers av aktørene som er samlet der. De er et fyrtårn for grønn vekst og utvikling i Land og regionen for øvrig.

Se mer
30.01.24

Oppland Arbeiderblad fyller år 100år. Avisa er en viktig aktør for lokalsamfunnene og regionen som helhet. Regionen er heldig som har hatt og har en lokalavis som følger med.

Se mer
29.01.24

Hovlitunet er Søndre Land kommune sin nye storstue. Bygget sto klart i 2021 og ble svært godt mottatt. Helt fra start av har innbyggerne tatt bygget i bruk og det er blitt en super møteplass for veldig mange.

Se mer
28.01.24

Raufoss Skistadion er en flott skistadion for lek, korte og lange skiturer. Stadion er en samlingsplass for aktivitet for både store og små. Løypene på stadion er også koblet til et større løypenett som gir uendelig med muligheter.

Se mer
27.01.24

GjøvikGalla er et viktig arrangement i regionen for å løfte frem de som gjør en ekstra innsats for kulturen, idretten, lokalsamfunnet og enkeltpersoner. Arrangementet bygger stolthet, samhold og løfter frem gode forbilder til etterfølgelse.

Se mer
26.01.24

Hunton er en av Nordens ledende produsenter av byggematerialer basert på tre og trefiber. De er en viktig hjørnesteinsbedrift på Gjøvik, hvor de har bygget kunnskap og kompetanse siden selskapets start i 1889.

Se mer
25.01.24

I Østre Toten er Orkla-fabrikken Kims en hjørnesteinsbedrift. En fabrikk som gjennom produksjon gir glede til lokalsamfunnet rundt seg. Fabrikken på Skreia i Østre Toten kommune har produsert snacks siden 60-tallet og fortsetter å levere helgekos til folket.

Se mer
24.01.24

Nammo er en av hjørnesteinsbedriftene i Vestre Toten. En over 125 år lang industrihistorie med ammunisjonsproduksjon er det i dag Nammo som viderefører i industriparken på Raufoss. En høyteknologisk produksjon.

Se mer
23.01.24

Dokka Fasteners er utvilsomt en hjørnesteinsbedrift i Nordre Land kommune. Et selskap som har overvunnet store utfordringer og går lyse år i møte. Selskapet skal i tiden som kommer, samarbeide tett med blant annet Nammo.

Se mer
22.01.24

Berthas Bakerier ligger i Søndre Land kommune og er en av kommunens hjørnesteinsbedrifter. Berthas har utviklet seg gjennom alle år og blitt et av Norges ledende og mest moderne bakerier.

Se mer
21.01.24

Innovasjon satses det godt på i regionen. Dette ser man i igjen i utbygginger og satsinger på tvers av fag og bransjer. Også blant de yngste i regionen dyrkes innovasjon. Det er 6.trinn på Gjøvik skole et godt eksempel på.

Se mer
20.01.24

Synnfjell i Nordre Land er et paradis for deg som er glad i langrenn. De som kjenner området beskriver det som det snille og ville fjellet. I dette ligger at de fleste turmål og topper er lett tilgjengelig, samtidig som utsikten på toppene er storslagen.

Se mer
19.01.24

Etter solid utvikling har Gjøvik Rideklubb og deres unike anlegg, GRK Arena, fått vite at de får arrangere VM i 2026. Klubben har gjort og gjør en kjempejobb for store og små, to- og firebeinte.

Se mer
18.01.24

Søndre Land kommune har posisjonert seg og er klare for utbygging av storindustri. De har regulert og klargjort et område på nærmere 1000 mål for industrietablering for areal- og kraftkrevende virksomheter.

Se mer
17.01.24

Karidalen Skisenter er et unikt anlegg i Gjøvikregionen som har vært i stadig utvikling gjennom flere år. Nå er anlegget et av landets fremste for skiskyting og langrenn. Her er det mulig å drive året rundt.

Se mer
16.01.24

Gjøvikregionen har hatt en positiv vekst i verdiskapning over flere år, og det er industri som er vår største næring målt i verdiskaping. Her foreligger også en rekke planer for å styrke veksten i årene som kommer.

Se mer
15.01.24

Gjennom 365-prosjektet vil hver kommune i regionen få hver sin runde hvor vi ser nærmere på hvilke anlegg de forskjellige har, først ut er Gjøvik. Her finner du en rekke solide anlegg med mulighet for masse aktivitet.

Se mer
14.01.24

I Gjøvikregionen har alle de fem kommunene attraktive turområder for å ta på seg trugene og komme seg ordentlig ut i naturen, vekk fra ordinære løyper, men også i preparerte løyper for nettopp truger.

Se mer
13.01.24

I Gjøvikregionen kan du oppleve kvalitetshockey i et olympisk anlegg. Den unike fjellhallen på Gjøvik er verdens største publikumshall i fjell. Der kan du blant annet oppleve Gjøvik Hockey, som leverer solid underholdning på isen gjennom sesongen.

Se mer
12.01.24

I Gjøvikregionen er det mat og drikke for enhver smak. Tettheten av kafeer og restauranter er naturligvis størst i den største byen i regionen, men i alle kommunene er det kulinariske opplevelser å finne. Her finnes matprodusenter i verdensklasse.

Se mer
11.01.24

I Gjøvikregionen kan du finne alt fra mindre boligenheter til store gårdsbruk. Bredden i boligmarkedet gjør at du kan finne det du vil ha, nesten uansett. Her er muligheten til et enklere liv utenfor storbyene, i en bolig du drømte om.

Se mer
10.01.24

Gjøvikregionen har gode idrettsanlegg, gode treningssenter og natur som skapt for aktivitet. Her er det muligheter for å drive med det aller, aller meste. Samtlige kommuner i regionen er godt rustet med anlegg og aktivitet.

Se mer
09.01.24

Med sterke kompetansemiljøer i regionen, spesielt innen vareproduserende industri og cybersikkerhet er Gjøvikregionen et sted for gründere. Her er selskapene som vet å hjelpe gode ideer til serieproduksjon.

Se mer
08.01.24

På jakt etter en ny, spennende jobb? Gjøvikregionen kan tilby enormt mange spennende jobber. Her finnes jobber blant annet innen cybersikkerhet, helse og omsorg, utdanning, industri, reiseliv, bygg og anlegg, transport, kultur og kreative yrker.

Se mer
07.01.24

Rundt om i de fem kommunene i Gjøvikregionen er det fantastiske muligheter for å lufte seg. Mulighetene favner bredt og det er noe å finne for folk i alle aldre. Alt fra flatt til veldig bratt.

Se mer
06.01.24

Nordre Land kommune er siste ut av de fem i regionen til å bli presentert. En unik kommune, som strekker seg fra fjord til fjell. I tillegg har kommunen en landsby med yrende kulturliv.

Se mer
05.01.24

Søndre Land er en solid bokommune, vakkert plassert langs Randsfjorden. Naturen byr på et mylder av muligheter, her kan du dra på både båt- og fotturer.

Se mer
04.01.24

Østre Toten kommune er regionens landbrukskommune. Kommunen ligger vakkert plassert langs Mjøsa og byr på et idyllisk kulturlandskap. Her kan man finne roen, og ha fantastiske turmuligheter både sommer og vinter.

Se mer
03.01.24

Neste kommune til å bli presentert er Gjøvik. Gjøvik er regionens sentrum og hovedsete for utdanning. Her har man også tilgang til et alpinanlegg rett utenfor husdøra.

Se mer
02.01.24

Vestre Toten kommune er første ut av kommunene i regionen til å bli presentert i 365-prosjektet. Dette er regionens industrikommune, med Raufoss Industripark i spissen. Les også hva ordføreren har å si om kommunen.

Se mer
01.01.24

Godt nyttår! Nå starter Gjøvikregionen sitt 365-prosjekt. Her kan du lese mer om regionsleder Svein Håvar Korshavn sine tanker om prosjektet og regionen inn i det nye året.

Se mer
21.12.23

1. januar 2024 lanserer vi Gjøvikregionen 365. Gjennom hele 2024 skal Gjøvikregionen vises frem. En ny post, hver dag, som bygger oppunder hvorfor regionen er stedet å bo, jobbe og leve.